HONGKONG - Het Italiaanse modehuis Prada hoopt bij de beursgang in Hongkong tot 3 miljard Amerikaanse dollar (2 miljard euro) op te halen. Het bedrijf wil vooral fors gaan groeien in Azië. Ondanks de neergang van de graadmeters de afgelopen weken is Prada optimistisch.

Het bedrijf zal naar verwachting ruim 423 miljoen aandelen naar de beurs brengen met een geschatte introductiekoers van het aandeel van 36,50 tot 48 Hongkong dollar.

Maandag zullen de details over de beursgang bekend worden en kunnen potentiële beleggers intekenen. De handel in Prada-aandelen zal op 24 juni van start gaan.

'Juiste beslissing'

''Ik ben ervan overtuigd dat wij de juiste beslissing hebben genomen'', aldus topman Patrizio Bertelli tijdens een persconferentie. Volgens de topman is de Aziatische modemarkt ''veel moderner en jonger''.

''Wij zijn het eerste luxemerk op de beurs in Hongkong. Wij zijn zelfs het eerste Italiaanse bedrijf dat een beursnotering hier krijgt'', aldus Bertelli, die samen met zijn vrouw Miuccia Prada het merk runt.

Prada, dat voor 95 procent in handen is van de topman en zijn vrouw, stelde in de afgelopen tien jaar drie keer een beursgang uit. Het bedrijf mikt nu op de sterke vraag naar luxe goederen vanuit China, de op een na grootste economie ter wereld.