WASHINGTON - Het handelstekort van de Verenigde Staten is in april lager uitgekomen dan in de voorgaande maand. Dat bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De export van de VS groeide in april met 1,3 procent, terwijl de import met 0,4 procent afnam in vergelijking met maart. Daardoor daalde het gat tussen de import en de export in april tot 43,7 miljard dollar (29,9 miljard euro).

In maart voerden de VS nog voor 46,8 miljard dollar meer goederen en diensten het land in dan aan het buitenland werden verkocht.

Japan

Vooral de import uit Japan daalde sterk. Door de gevolgen van de natuurrampen die het land in maart troffen, nam de stroom van Japanse goederen naar de VS in april met meer dan een kwart af. Dat was de sterkste daling die ooit in de handel tussen Japan en de VS werd gemeten.

De groei van de export betekent een lichtpuntje voor de Amerikaanse economie. De afgelopen weken kwamen vooral cijfers naar buiten die wezen op een vertraging van de groei van 's werelds grootste economie.

In vergelijking met april 2010 nam de export van de VS met bijna 19 procent toe. De import lag circa 16 procent hoger dan een jaar eerder.