AMSTERDAM - Fujitsu heeft een autonavigatiesysteem ontwikkeld, waarmee gebruikers makkelijker hun auto kunnen terug vinden op parkeerplaatsen. Het systeem functioneert op basis van een SD-geheugenkaart en communiceert met een iPhone-applicatie.

De applicatie 'Doco Car' maakt gebruik van de camera van de iPhone en markeert met een pijltje waar de auto van de gebruiker precies geparkeerd is.

Als de automobilist eenmaal zijn wagen heeft geparkeerd, start Doco Car automatisch. Als de app niet de exacte locatie van de gebruiker kan traceren, geeft de applicatie de suggestie om foto's van de ruimte rond de parkeerplaats te nemen.

Twitdrive

Het navigatiesysteem, dat met een speciale kabel aangesloten moet worden, komt naar verwachting in juli op de Japanse markt. Volgens Japanse media zou het apparaat zo'n 750 euro gaan kosten. De onderneming streeft naar de verkoop van duizend eenheden per maand.

Het navigatiesysteem bevat nog twee andere speciale functies: met TwitDrive kunnen gebruikers tweets delen en met 'Car News Reader' kunnen ze nieuwskoppen snellen.