SCHEVENINGEN - Scheidend EVO-voorzitter Dick van den Broek Humphreij is woensdag met veel lof en een koninklijk lintje uitgezwaaid door Melanie Schultz van Haegen, minister van Verkeer en Waterstaat.

De minister roemde de "onvermoeibare inzet" waarmee Van den Broek Humphreij zich sinds 1997 heeft ingezet voor de belangen van de verladersorganisatie, waarbij duizenden bedrijven zijn aangesloten die te maken hebben met transport en logistiek.

"Ik heb je inbreng altijd ervaren als een uitgestoken hand", aldus Schultz van Haegen tijdens het jaarcongres van de EVO in Scheveningen.

Logistiek

De voormalige algemeen directeur zette zich volgens de minister met grote gedrevenheid in voor de sector. "De stem van logistiek Nederland", aldus Schultz van Haegen. "Mede hierdoor heeft Nederland wereldwijd een toppositie op het gebied van logistiek." De minister onthulde daarop dat de koningin Van den Broek Humphreij heeft benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Van den Broek Humphreij was volgens Schultz van Haegen belangrijk bij het meedenken over het efficiënt verdelen van transport over meerdere vervoersvormen zoals vrachtwagens, treinen en schepen.

Regieland

Voor de toekomst verwacht Schultz van Haegen dat Nederland op transport gebied een 'regieland' wordt. "Nederland kan zich met kennis en kunde profileren om te concurreren met China", aldus Schultz van Haegen. "Logistiek is meer dan dozen schuiven."