DEN HAAG - Minister Henk Kamp van Sociale Zaken spreekt tegen dat er een conceptakkoord tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet is over de pensioenen. ''Er is op dit moment geen akkoord'', zei hij woensdag voorafgaande aan een overleg in de Tweede Kamer.

Ook verwerpt de bewindsman het verwijt van FNV-voorzitter Agnes Jongerius dat Kamp vals speelt in de discussie over een verhoging van de AOW-uitkering.

Op het VNG-congres in Ulft verwees Jongerius naar de NOS, die een tekst bezit waarin staat dat de AOW bovenop de inflatie stijgt met 0,6 procent. ''Dat vind ik knap, want ik heb die tekst niet en ik ben toch degene die met Kamp onderhandelt. Dit lijkt mij bijna vals spel'', zei ze.

''Ik heb geen woord mondeling of schriftelijk gewisseld met de pers over dit onderwerp. Ik heb dat ook niet via medewerkers laten doen. Dus er is nul komma nul informatie naar buiten gegaan. Alles wat er wordt gezegd op basis van de veronderstelling dat ik dat wel heb gedaan, is volkomen verkeerd'', zei Kamp.