En dan wel voor werkzoekenden van 45+. Of gaan we toch maar meteen voor een hersenspoeling van de werkgevers die kandidaten van 45 jaar en ouder het liefste niet in hun cv-database willen zien?

Deze week verscheen er een rapport van het UWV Werkbedrijf met het inmiddels alom bekende alarmerende bericht dat de beroepsbevolking afneemt na 2015.

Door deze krimp op de arbeidsmarkt gaat er een fikse discrepantie ontstaan tussen vraag en aanbod. Want we willen in Nederland met z’n allen naar een kenniseconomie maar als je dan beseft dat de helft van de onderwijzers 45 jaar en ouder is wordt dat nog een hele kluif. Want opleiding blijft belangrijk.

Dit konden we recentelijk weer voldoende horen en lezen door alle reacties op een bepaalde hogeschool die de eisen voor het HBO niet helemaal op orde bleek te hebben.

Aanpakken

Ook valt in het voornoemde UWV-rapport te lezen dat het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs nu toch echt de handen ineen moeten slaan om het probleem van de vergrijzing aan te pakken. Hoe dan?

De uitzendorganisatie Tempo-Team is net gestart met zijn ‘Blijf bezig’ campagne om de oudere werknemers populairder te maken. Een uitermate lovenswaardig initiatief maar of het zoden aan de dijk gaat zetten zal de tijd moeten leren.

Tegenstrijdig

En wat mij nog het meest verwondert is dat het imago van de ‘oudere’ werknemer helemaal niet verbetert. Zo’n tien jaar geleden kwam ik het als HR-manager ook veelvuldig tegen. Het lijkt echter zo tegenstrijdig met alle nieuwe ontwikkelingen. Zoals langer doorwerken tot je 67e en het feit dat we als mensen veel ouder worden en veelal fitter blijven dan zo’n 20 à 30 jaar geleden.

Wat dan nog het meest opvalt? Dat degenen die de ‘oudere’ kandidaat liever niet zien in mijn ervaring vaak zelf mensen zijn van 45+. Wie het snapt mag het zeggen? Een aantal van de argumenten die ik vaak te horen krijg zijn vooroordelen die de feiten lijken tegen te spreken.

Ze zouden te duur zijn. Kende je de premiekortingen dan nog niet? Ook zijn ze vaker ziek. Nee, onderzoek wijst uit dat jongere werknemers juist vaker ziek zijn. Ok, maar ze kunnen niet meer omgaan met alle veranderingen. En weer blijkt door levenservaring, zeg maar opgedane wijsheid, dat niet zo te zijn. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten.

Marktwerking

Eén van mijn favoriete uitspraken is ‘perceptie is realiteit’. En dit lijkt hier toch echt het probleem te zijn. Hoe dit nu op te lossen?

Zou de kracht in de herhaling zitten? Des te vaker we maar roepen dat de vergrijzing er echt aan komt des te sneller zijn de werkgevers wellicht bereid om ook cv’s van de 45-plussers te bekijken?

Of gaat hier straks ook gewoon de marktwerking zijn kracht bewijzen. De economie gaat ooit weer aantrekken, dat is een ding dat zeker is. Daar wil jij als ondernemer van een klein of groot bedrijf toch ook optimaal rendement van hebben? Ik zeg bezoeken die Blijf bezig site, uitnodigen die ervaren kandidaten en omhoog met die omzet #lekkerbezigblijven!

Jakolien Sok is directeur/eigenaar van Sokrates Recruitment en het aanverwante trainingslabel Sokrates Academy. Zij is gespecialiseerd in recruitment 2.0, sociale media en recruitment campagnes. Volg haar op Twitter (@jakolien) of wordt fan op Facebook (/SokratesAcademyNL).