AMSTERDAM - De Amerikaanse reisorganisatie Mauiva denkt de oplossing gevonden te hebben voor lange reistijden bij toeristische rondleidingen. Het bedrijf laat toeristen per privé-jet naar hun bestemmingen reizen.

Met de dienst Mauiva AirCruise biedt het bedrijf meerdaagse rondleidingen aan. Groepen toeristen worden vervoerd via een privé-jet. Eenmaal bij de bestemming aangekomen biedt de reisorganisatie aansluitend vervoer om zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Mauiva stelt dat toeristen zo 23 tot 37 uur korter reizen in vergelijking met andere rondleidingen die dezelfde plekken bezoeken.

Door met de privé-jets te reizen zouden toeristen lange wachtrijen en grote groepen bij vliegvelden kunnen vermijden. Een tour kost tussen de 800 en 1500 dollar per persoon.

Mauiva beschikt op dit moment over twee verschillende tours, beginnend in de staten Florida en New York, waar het ook respectievelijk toeristische trekpleisters als Las Vegas en de Niagara-watervallen aandoet. In 2012 wil het bedrijf de AirCruise-dienst uitbreiden naar Europa.