LOS ANGELES - Sony heeft zijn nieuwe playstation Vita geïntroduceerd. Het Japanse concern deed dat op een persconferentie in Los Angeles aan de vooravond van de eerste Elektronische Entertainment Expo.

Het is de bedoeling dat het nieuwe apparaat eind dit jaar verkrijgbaar is in zowel Japan als Europa en de Verenigde Staten. Het gaat 249 dollar (170 euro) kosten voor het Wifi-model en 299 dollar voor het model dat ook is uitgerust met 3G.

Vita staat voor leven, legde Sonytopman Kazuo Hirai uit. Voor die naam is gekozen omdat het nieuwe playstation de scheidslijn tussen het gameleven en het echte leven ''moet doen vervagen''.

Excuses

Op de persconferentie bood hij gebruikers van het Playstation Netwerk van Sony zijn verontschuldigingen aan. Dat netwerk werd stilgelegd, nadat hackers het hadden gekraakt en toegang tot privégegevens van gebruikers hadden gekregen. Sony heeft zijn beveiliging inmiddels aangepast.

Maar maandag zei een groep hackers met de naam Lulz Security opnieuw te hebben toegeslagen bij Sony. Via Twitter meldden zij dat ze dat zij een bestand met broncodes van Sony online hebben gezet.