AMSTERDAM - Postbedrijf Sandd is van plan om zijn tarieven in juli met 5 procent te verhogen. Tot 2014 zullen de prijzen nog verder stijgen door hogere arbeidskosten. Dit zei bestuursvoorzitter Gert-Jan Morsink van Sandd maandag.

Sandd verwacht dat de arbeidskosten de komende drie jaar met 40 procent zullen stijgen. Dit is een gevolg van de nieuwe cao voor de postmarkt die onlangs is afgesloten. Daarbij is afgesproken dat een groot deel van het personeel een vast dienstverband krijgt.

Morsink zei dat PostNL ook gedwongen zal zijn de tarieven te verhogen. Hij mikt erop dat Sandd 10 tot 15 procent goedkoper is dan de grote concurrent op de Nederlandse postmarkt.

Pakjesdivisie

Sandd heeft verder plannen voor het opzetten van een pakjesdivisie in 2012. Morsink zei dit van de grond af te willen opbouwen, maar ook te kijken naar mogelijkheden voor samenwerking.

De topman zei een beursgang voor de onderneming interessant te vinden maar voegde meteen toe dat huidige beursklimaat niet gunstig is.

Hij wees daarbij op de prestaties van het aandeel PostNL. Het zal volgens Morsink ook nog enkele jaren duren voor investeringsfondsen interesse tonen in een overname van Sandd. Het bedrijf kreeg bijna een jaar geleden een nieuwe eigenaar.