AMSTERDAM - De spyshots die we onlangs op deze site lieten zien, toonden al aan dat de ontwikkeling van de Audi R8 GT Spyder vergevorderd was. Nu hebben we de officiële informatie voor jullie.

De R8 GT Spyder is de cabrioversie van de ultieme versie van de ultieme Audi. Technisch is de auto gelijk aan de R8 GT Coupé: ook hier ligt een 560 pk sterke V10 onder de kap. De sprint naar 100 km/h kost 3,8 seconden en de topsnelheid is 317 km/h. Een zestraps R-Tronic transmissie behoort tot de standaarduitrusting.

Audi maakt bij de GT Spyder veel werk van gewichtsreductie. Daarvoor gebruikt het Quattro met koolstofvezel versterkte plastics, bijvoorbeeld voor de voor- en achterspoiler, de zijpanelen en de achterbumper. Ook de remmen, wielen en transmissie zijn lichter in de GT. Zodoende weegt de Audi R8 GT Spyder 1.640 kilogram, 85 kilogram minder dan de R8 Spyder 5.2 FSI.

Weer 333 stuks

Audi heeft de GT Spyder nog eens 10 millimeter verlaagd ten opzichte van de 5.2 FSI Spyder. In het interieur overheerst de kleur zwart. De stoelen, het stuur en de deurstijlen zijn met alcantara bekleed.

Op wens is ook fijn nappaleder beschikbaar. De sportieve ambiance wordt nog eens versterkt door een groot aantal afwerkingsdetails van koolstofvezel. LED-koplampen en achterlichten zijn standaard en dat geldt ook voor een volautomatische airconditioning, het navigatiesysteem en een antidiefstalalarm. In het bestuurdersinformatiesysteem is een laptimer geïntegreerd.

Net als bij de Coupé blijft het productieaantal van de R8 GT Spyder beperkt tot 333 stuks. Die Coupé is inmiddels overigens al uitverkocht. De Nederlandse prijs van de Spyder is nog niet bekend.