MADRID - De werkloosheid in Spanje is in mei voor de tweede maand op rij gedaald. Het aantal geregistreerde werklozen zakte met bijna 2 procent tot 4,19 miljoen. Dat maakte het Spaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Dat komt neer op een afname met bijna 80.000 werklozen. De werkloosheid in Spanje bedroeg in het eerste kwartaal 21,3 procent, ruim het dubbele van het gemiddelde Europese werkloosheidsniveau. Bijna de helft van alle jongeren onder de 25 jaar in Spanje heeft geen betaald werk.

In maart stond de Spaanse werkloosheid nog op 4,33 miljoen. De Spaanse regering verwacht dat in de loop van dit jaar de werkloosheid verder zal afnemen.

Verder liet premier Jose Luis Rodriguez Zapatero donderdag wteen dat Spanje op koers ligt met het drastisch verlagen van het begrotingstekort en het land hoeft geen extra bezuinigingsmaatregelen te treffen.

Data eerder deze week lieten zien dat de centrale Spaanse overheid vooruitgang boekt met het herzien van de staatsfinancien, maar toonden ook dat de machtige regionale overheden achterlopen bij hun doelen.