Banken liggen plat, regeringen worden bekritiseerd vanwege gestolen informatie en betalingsgegevens van Sony-klanten liggen op straat. Cybercriminaliteit is een hot nieuwsitem, maar hoe moet je hier als online ondernemer mee omgaan?

Geen goed nieuws voor de online ondernemers onder ons. Met alle gevallen van creditcardfraude en het uitlekken van gegevens neemt het vertrouwen in webwinkels en andere online ondernemingen niet bepaald toe en dit kan ervoor zorgen dat klanten wegblijven. Wat kun je als ondernemer doen tegen deze ontwikkelingen?

Tegen het cybercriminaliteit zelf kun je als online ondernemer weinig beginnen. Een goede virusscan, beveiligde verbindingen met je servers en betalingsgegevens extra beveiligen helpen bij het beschermen van je eigen onderneming.

Tegen wat er voor de rest in de wereld gebeurt, kunnen we echter niets beginnen. Wat we wel kunnen doen, is zorgen dat jouw onderneming toch als vertrouwd wordt gezien, zonder dat we cybercriminaliteit kunnen uitbannen.

Veilig gezicht

Vertrouwen is altijd al een issue geweest op het internet. Bij de opkomst van het online shoppen en internetbankieren werd eigenlijk elke website gewantrouwd, simpelweg omdat het nieuwe ontwikkelingen waren. Ik heb als internet marketeer dus altijd al rekening moeten houden met het wantrouwen van bezoekers en dit heb ik tot op heden gemerkt:

• Treed opvallend naar buiten met de beveiligsmaatregelen die je hebt getroffen; Laat de bezoeker weten dat je waarde hecht aan hun privacy en veiligheid. Doe dit niet alleen op de homepage van je site, maar geef het ook aan als de bezoeker op het punt staat informatie te verstrekken of een betaling gaat maken.

• Bevestig de bestelling zo goed mogelijk. Het gebeurt regelmatig dat een klant nog even belt of een mailtje stuurt met de vraag: "Is alles goed aangekomen? En wanneer krijg ik dan mijn bestelling binnen?". Dit gebrek aan vertrouwen kan overwonnen worden door bevestigingsmailtjes te sturen, zowel als je de bestelling binnen hebt als wanneer je de betaling hebt ontvangen. Ook wanneer een levering iets langer duurt dan normaal (ook al is het maar een dag), hoort er een mailtje naar de klant te gaan.

• Een derde optie is het plaatsen van gezichten op je website. Uit onderzoek is gebleken dat het plaatsen van (met name vrouwelijke) gezichten op je website een gevoel van vertrouwen opwekt. Hoogstwaarschijnlijk zorgt een gezicht voor het gevoel van menselijk contact bij de klant. Zo heeft de klant minder het gevoel dat hij of zij zaken doet met een geld- en informatievangende machine.

Goed gevoel

Zo zijn er nog veel meer manieren te onderzoeken, waarmee het vertrouwen van een klant gewonnen kan worden. Het belangrijkste is dat online ondernemers zich bewust zijn van de ontwikkelingen op dit gebied en de gevaren/kansen die ze met zich meebrengen.

Niet zozeer om de onderneming tegen criminaliteit te bewapenen, maar meer om de klant zich goed te laten voelen. Hier gaat het bij ondernemen immers het meest om!

Frank de Hek is oprichter van FTF Media, een bedrijf dat zich richt op Internet Marketing en Webdesign. Volg Frank ook via Twitter.