Camerasysteem schat botsingsgevaar exact in

AMSTERDAM - Auto-onderdelenfabrikant Continental komt met een automatisch remsysteem met twee camera's. Als een obstakel nadert, kan het systeem exact inschatten in welke richting deze beweegt en wanneer deze botst met de auto van de gebruiker.

Continental's zogenaamde Contiguard bestaat uit twee hoge resolutie CMOS-camera's, die vlak achter de voorruit gemonteerd zijn. Contiguard zou beter dan bestaande systemen, waarvan het merendeel één camera bevat, tot op de centimer af de positie van een naderend obstakel vast kunnen stellen. Het systeem is tot op 8 tot 12 centimeter nauwkeurig.

Het systeem, dat een auto tot automatisch remmen kan laten overschakelen, schat niet alleen gedetailleerd in hoever een obstakel van de voorzijde van de auto verwijderd is, maar ook hoe hoog dat obstakel is. Continental beweert verder dat Contiguard ook beter meerdere naderende voertuigen, voetgangers en objecten van elkaar kan onderscheiden. De objectherkenning van de ene camera kan worden bevestigd door die van de andere camera.

Release nog niet bekend

Verder is het met de camera-opzet van Contiguard mogelijk te bepalen in welke richting elke pixel van een object beweegt, doordat het systeem horizontale, verticale en diagonale assen op een scherm weergeeft. Zo is het mogelijk om het exacte punt van de botsing met het object te berekenen.

De techniek werkt bij alle snelheden, heeft een bereik van zestig meter en kan tot op een afstand van dertig meter de exacte locatie van objecten bepalen. Contiguard zou in de toekomst ook kinderen en rolstoelgebruikers beter moeten herkennen.

Continental heeft nog niet naar buiten gebracht wanneer het systeem precies beschikbaar zal zijn.

NUwerk

Tip de redactie