Luchtvaart aantrekkelijke werkgever

DIEMEN - Luchtvaartondernemingen worden gezien als aantrekkelijke bedrijven om voor te werken. KLM is favoriet, gevolgd door Schiphol. KLM krijgt daarvoor de eerste Randstad Award uitgereikt, zo maakte de uitzender woensdag bekend.

Randstad ondervroeg ruim zevenduizend mensen over welke bedrijven zij kennen en voor welke van die bedrijven ze zouden willen werken. In de profitsector kwam de luchtvaartmaatschappij als winnaar uit de bus, in de non-profitsector werd het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verkozen.

Bij de bedrijven die winst willen maken, eindigde luchthaven Schiphol als tweede en elektronicaconcern Philips als derde. In de non-profit werken mensen behalve in het LUMC ook graag voor het ministerie van Justitie.

Sfeer

Uit het onderzoek blijkt verder dat de sfeer op de werkvloer het belangrijkste is voor werknemers in hun keuze waar ze willen werken, gevolgd door de balans tussen werk en privé. Werkzekerheid op de lange termijn gooit ook hoge ogen, een hoog loon komt pas op de achtste plaats.

Gekeken naar geslacht, leveren de voorkeuren weinig verrassingen op. Mannen vinden geld en de toekomst relatief belangrijker, vrouwen de sfeer, de balans en in het verlengde daarvan de bereikbaarheid van de werkgever.

De representatieve groep ondervraagden kreeg een lijst van 150 bedrijven met meer dan duizend werknemers voorgelegd om uit te kiezen.

Lees meer over:
Tip de redactie