Google start lobby zelfrijdende auto

AMSTERDAM - De Amerikaanse staat Nevada zou wel eens de eerste staat kunnen zijn waar de zelfrijdende auto van Google gaat rijden. Het internetbedrijf stelde een lobbyist aan die regelgeving rond de auto moet versoepelen.

Dit meldt The New York Times. David Goldwater, een lobbyist in Las Vegas, promoot twee maatregelen. Een maatregel moet ervoor zorgen dat Google zijn zelfrijdende auto in de staat Nevada kan testen en licenseren.

Verschillende analisten laten aan de krant weten dat de ontwikkelingen in zelfrijdende auto's zo snel gaan, dat er wel door bedrijven als Google getest moet worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou de regelgeving rond zelfrijdende auto's snel verouderen en achterlopen. Goldwater heeft aangegeven dat Google's auto veiliger is dan een auto met een bestuurder.

Sms

Goldwater lobbyt ook voor een maatregel die later van pas komt. Google wil namelijk dat personen in een zelfrijdende auto vrijstelling krijgen voor sms'en achter het stuur. Dit is nu nog verboden. Doordat de auto zichzelf bestuurt zou dit geen gevaren voor het verkeer meer opleveren. Voor juni dit jaar verwacht de wethouder een uitspraak te doen over de twee maatregelen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie