Werkplek van de week: Guerrilla Games

 Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Guerrilla Games.

In samenwerking met WOVOX.com.

Guerrilla Games is een Amsterdamse gamedeveloper die internationaal bekend werd met de Killzone-titels. Met zo’n 150 mensen van 25 nationaliteiten is Guerrilla alleen niet echt meer een Nederlands bedrijf. Medewerkers spreken hier Engels, behalve in de enkele bijeenkomst waar louter Nederlanders aanwezig zijn.

De gamedeveloper heeft huisvestingsproblemen gekend. Toen het gebouw aan de Herengracht 410 te klein werd, bood de binnenstad weinig mogelijkheden: er zijn immers weinig monumentale panden die deze stroomslurpende inwoner aankunnen.

guerrilla2

Maar in ‘The Bank’ vond Guerrilla een centrale locatie die aan alle technische eisen voldoet, en die ook nog eens weet te compenseren voor haar stroomverbruik. Het gebouw, dat in 1932 door architecten Ouëndag en Berlage werd opgeleverd, werd compleet gerenoveerd tot een multifunctioneel bedrijfsgebouw. En mede dankzij een eigen warmte-koude opslag in de grond is het één van de meest duurzame monumentale objecten van Amsterdam.

guerrilla4

Guerrilla zit hier sinds februari dit jaar, en heeft er ruim vijftien kilometer aan gigabitkabels liggen. Voor de vier geluidsstudio's moest het tien vrachtwagens vol apparatuur aanslepen. Op de eerste verdieping werken mensen in clusters van zes tot acht plekken, waar je makkelijk naar binnen kan kijken dankzij de hoger gelegen gang van de vloer. De begane grond kent een kantine, een ‘mini-bioscoop’ met 3D-scherm - én een kleine kantoortuin om de vierkante ogen wat rust te gunnen.

Klik hier voor meer foto’s van de werkplek.

Foto's: Fok.nl, onder een Creative Commons-licentie.

Lees meer over:
Tip de redactie