AMSTERDAM - De Chinese machinefabrikant INNO Company heeft op de Chinese Export Commodities Fair een zelfbalancerende stascooter gepresenteerd, die moet concurreren met de Segway.

In tegenstelling tot de Segway maakt dit elektrisch aangedreven eenpersoonsvervoermiddel slechts gebruik van twee gyroscopen. De gyroscopen, waar de Segway er vijf van heeft, zijn nodig voor de zelfbalancering van de scooter, maar brengen ook extra gewicht met zich mee. Het maakt de stascooter van INNO Company lichter en goedkoper, maar ook minder verkeersveilig.

De fabrikant profileert zijn scooter verder als een gebruiksvriendelijk apparaat door een minder uitgebreid versnellingssysteem. De gebruiker kan daardoor makkelijker doorschakelen. Verder zou ook het statief minder gewicht hebben dan een Segway.

Prijsvechter

De Chinese fabrikant moet vooral op prijs gaan concurreren met de Segway, die vanaf zo'n 5000 euro te koop is. Inno Company heeft aan zijn gepatenteerde product echter tot nog toe geen prijskaartje gehangen.

De Chinese Export Commodities Fair is vorige week begonnen en loopt nog door tot en met de eerste week van mei. Eerder kwamen Toyota, Honda en Inventist al met hun eigen stascooter op de markt.