AMSTERDAM - LG heeft de productie aangekondigd van een koelkast die verbonden is met het internet. Met de ‘Smart Refrigerator’ kunnen gebruikers onder meer recepten opvragen, het weerbericht bekijken, notities opslaan en op afstand het energiebeheer controleren.

De aankondiging van de koelkast valt samen met de lancering van een nieuwe lijn aan apparatuur, dat de naam ThinQ draagt. Het gaat om een serie wasmachines, ovens en stofzuigers die consumenten via een aanraakscherm op afstand kunnen besturen. ThinQ moet concurreren met Samsung en Electrolux, twee bedrijven die kortgeleden met vergelijkbare producten op de markt kwamen.

LG had meer dan tien jaar geleden een wereldprimeur toen het als eerste bedrijf met een ‘Internet Fridge’ kwam. De koelkast verkocht echter ondermaats, waarschijnlijk als gevolg van zeer hoge kosten en een trage inbelverbinding. LG staakte de productie.

Dit jaar toonde LG echter weer ambities met de presentatie van een 'slimme' ijskast op technologiebeurs CES. De geavanceerde Smart Refrigerator, die als tv kan dienen en ook recepten kan ontvangen die per mobiel verzonden zijn, wordt eerst op de Koreaanse markt verkocht. De prijs is nog onbekend.