AMSTERDAM - Televisie- en filmproducent Eyeworks blijft zelfstandig. Dit hebben de raad van bestuur en de aandeelhouders besloten. Oprichter Reinout Oerlemans maakte de toekomststrategie donderdag bekend.

Eyeworks, met productiehuizen in zeventien landen, is de laatste tijd benaderd door verschillende partijen met voorstellen over nauwe samenwerking. Daarom was zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om de strategische mogelijkheden in kaart te brengen.

''De uitkomst is dat wij ervan overtuigd zijn dat het zelfstandig doorzetten van de eigen koers en visie nu het beste voor Eyeworks is'', aldus Oerlemans.

Winst

Vorig jaar haalde de producent een recordwinst van 26,9 miljoen euro, waarmee 2010 het beste jaar in de tienjarige historie van het bedrijf was. Oerlemans: ''2011 zal naar verwachting opnieuw een belangrijke groei laten zien.''

Eyeworks constateert een herstel van de economie en heeft te maken met een toenemende vraag naar nieuwe tv-programma's. In Nederland is het bedrijf bekend van films als Komt een vrouw bij de dokter, De gelukkige huisvrouw en New Kids Turbo.

Televisie

Voor de Nederlandse televisie produceert het programma's als Flikken Maastricht, Oh oh Cherso en Groeten uit de Rimboe. Eyeworks biedt werk aan gemiddeld 1500 medewerkers.

Oerlemans verwacht voor 2011 een omzet van meer dan 250 miljoen euro.