VENRAY - Inalfa Roof Systems, de Limburgse leverancier van schuifdaken voor auto's, komt in Chinese handen. De aandeelhouders AAC Capital Partners en Parcom Capital hebben het bedrijf voor een onbekend bedrag verkocht aan het Chinese Beijing Hainachuan Automotive Parts (BHAP). 

Dat hebben de betrokken partijen woensdag bekendgemaakt. Door de transactie krijgt Inalfa, een van de grootste leveranciers van daksystemen ter wereld, een betere toegang tot de Chinese markt.

BHAP is een van de leidende fabrikanten van onderdelen voor de auto-industrie in China. Met een omzet van 900 miljoen euro is het Chinese bedrijf twee keer zo groot als Inalfa.

Inalfa zag de omzet vorig jaar na de economische crisis weer sterk groeien tot 413 miljoen euro. Bij het bedrijf uit Venray werken wereldwijd 2100 mensen. De vestiging in Venray telt ruim zeshonderd werknemers.

Groei

Topman Marcel Schabos van Inalfa is zeer tevreden met de nieuwe eigenaar. Hij verwacht dat zijn bedrijf met deze nieuwe stap ''gebruik kan maken van de omvangrijke groeimogelijkheden in Azíë''.

Inalfa streeft de komende jaren naar een verdere groei, waarbij 40 tot 45 procent van de omzet uit China moet komen. Nu is dat nog minder dan een derde. Het bedrijf verwacht in 2016 een omzet van 750 miljoen euro te halen.