Ik vraag het me wel eens af. Waar komt toch dat ondernemersbloed bij mij vandaan?

Ik heb de kleur ogen van mijn vader die op latere leeftijd een aantal bedrijven kocht en zo ondernemer werd. Verder lijk ik veel op mijn moeder die tot haar 21e een baan had en daarna fulltime huismoeder werd en is gebleven.

Niets mis mee natuurlijk maar qua externe invloeden heeft dat nu niet echt bijgedragen aan mijn wens om ondernemer te worden die er al is geweest zolang ik me kan herinneren.

Vrijheid

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat kinderen van ondernemers sneller geneigd zijn om ook voor zichzelf te gaan beginnen. Nu zeg ik vaak dat mijn op vrijheid gestelde karakter wellicht meer van invloed is geweest dan mijn omgevingsfactoren en blijkbaar is dat niet eens zover bezijden de waarheid.

Een onderzoek van Scott Shane, een professor aan de Case Western Reserve universiteit in Cleveland, Ohio USA wees dit een aantal jaren geleden al uit. Hij deed onderzoek naar de ratio van ondernemerschap bij tweelingen. Dit onderzoek had tot doel de validiteit te onderzoeken van de stelling dat er zoiets bestond als een ‘geboren ondernemer’.

Aangeboren

Shane en zijn medeonderzoekers analyseerden deze hypothese bij ruim 5000 eeneiige en 5000 twee-eiige tweelingen die dus respectievelijk 100 en 50 procent van de genen deelden.

Zij ontdekten dat de eeneiige tweelingen meer van de voor ondernemers kenmerkende eigenschappen bezaten dan de twee-eiige tweelingen en kwamen zo tot de conclusie dat 30 tot 40 procent van de drang om ondernemer te worden aangeboren en dus niet aangeleerd is.

Vastberaden

Een aantal van de kenmerken die men toeschrijft aan ondernemers zijn vastberadenheid, onafhankelijkheid, hoge werklust, extraversie en goed zijn in het leggen van verbanden en netwerken. Nu ken ik ook een flink aantal werknemers in MKB en multinationals die over een aantal of al deze kenmerken beschikken.

Waarom zijn zij dan geen ondernemer geworden? Heeft het toch ook niet te maken met een omgeving die je stimuleert en de mogelijkheden die er zijn binnen je thuisfront om je te kunnen storten in het toch vaak onzekere ondernemerschap? Ik denk eerlijk gezegd van wel.

Verliefd

Hierover had ik met een aspirant-ondernemer een levendige discussie tijdens een coaching sessie. Zij wilde graag maar durfde niet ondanks dat iedereen in haar omgeving er 100 procent achterstond. Ze was hier nu al vijf jaar mee aan het stoeien en kwam er niet uit. Na een aantal sessies kwam het hoge woord eruit.

Ze was verliefd op het idee van ondernemerschap maar hechtte toch wel heel veel waarde aan de zekerheid van een vaste baan en dito inkomen. Het antwoord voor haar bleek, voorlopig in ieder geval, een nieuwe vaste functie bij haar huidige werkgever die haar een ‘eigen’ toko gaf zonder de bijbehorende risico’s van het zelfstandig ondernemerschap.

Voorlichting

Als ik al het voornoemde dan weer leg naast de cijfers van het almaar groeiende leger ZZP-ers in Nederland en het feit dat blijkbaar 4 op de 10 studenten ook voor zichzelf wil gaan beginnen, lijkt het me geen overbodige luxe om op de hogescholen en universiteiten in dit land wat voorlichtingssessies te gaan organiseren.

Zodat de aspirant-ondernemer in ieder geval met open ogen en realistische verwachtingen zijn of haar onderneming inschrijft bij de Kamer van Koophandel #ondernemenalskeuzevak.

Jakolien Sok is directeur/eigenaar van Sokrates Recruitment en het aanverwante trainingslabel Sokrates Academy. Zij is gespecialiseerd in recruitment 2.0, sociale media en recruitment campagnes. Volg haar op Twitter (@jakolien) of wordt fan op Facebook (/SokratesAcademyNL).