De wereld telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Inventionland.

In samenwerking met WOVOX.com.

Inventionland in Pittsburgh produceert elk jaar ruim tweeduizend uitvindingen. De missie: 'to release that creator within'. Om dat te realiseren liet ondernemer George Davison een wonderland voor verbeelding bouwen.

Medewerkers heten hier "creationeers" en mogen elke dag in één van de 16 thematische werkplekken aan de slag. Hun speeltuin kent onder andere een piratenschip, grot en kasteel. Voor de sfeer zijn er nét echte bomen, vlinders en zingende vogels aanwezig. De complete animatie-, audio- en videoproductie-studio wordt ingeleid door een rood tapijt, en voor industriële prototypes is er een 'sample construction facility'. Davison zelf zetelt in zijn "Thinktank Treehouse" en kijkt uit over watervallen en het kasteel "Inventalot".

inventionland2

Na zijn studie werkte Davison twee jaar lang aan een product om tandenborstels schoon te houden. Vervolgens zag hij lijdzaam toe hoe een groter bedrijf er eerder mee op de markt kwam. Dus bedacht hij een ‘Idea to Product’-methode: op één plek ontwerpen, ontwikkelen en licenseren - tegen een voor consumenten betaalbare prijs. Inventionland opende in 2006 haar deuren en heeft haar ideeën al in ruim negenhonderd verschillende (online) winkels tot leven zien komen.

inventionland3

inventionland

En het werkplezier? "Het verbaast me", vertelt Davison in een interview. "Ik zie meer mensen langer dan ooit doorwerken om projecten af te krijgen."

Klik hier voor meer foto’s en video’s van Inventionland.

Foto’s: Inventionland, gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.