AMSTERDAM - Nieuw-Zeelander Ian Willams en Deen Anders Warn hebben woensdag 's werelds eerste persoonlijke bierbrouwerij gepresenteerd. Het apparaat stelt consumenten in staat om zelf vers bier te creëren.

De twee uitvinders introduceerden de zogenaamde WilliamsWarn woensdagmiddag in Auckland. Het gepatenteerde apparaat bevat een roestvrij stalen drukvat, een regelaar voor het koolzuurniveau, een temperatuurcontroller, een afvalafvoer en uiteraard een tap en plateau waar bierglazen op te zetten zijn. Gebruikers zouden in staat zijn om binnen zeven dagen bier te brouwen.

"We zien een enorm potentieel voor de WilliamsWarn bij iemand thuis, op kantoor of in een café", zegt Ian Williams, mede-oprichter van WilliamsWarn, die erop wijst dat de bierindustrie wereldwijd zo'n 230 miljard euro omzet. "WilliamsWarn geeft mensen de vrijheid om te experimenteren en hun eigen klassiekers te creëren."

Wereldwijde uitbreiding

WilliamsWarn wordt sinds deze week verkocht in Nieuw-Zeeland. Later volgt uitbreiding naar de rest van de wereld. Williams: "We praten al met partijen in Qatar, Dubai en expats die wonen in landen waar het bier te duur is om te kopen. Zij zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om bier te brouwen in hun eigen huis. "

WilliamsWarn werd ontwikkeld met behulp van subsidie van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Wetenschap en Innovatie.

WilliamsWarn2