DEN HAAG - De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen zijn in maart met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Het gaat om de eerste stijging sinds zeven maanden. Tot dusver daalden de huizenprijzen steeds ten opzichte van de maand daarvoor.

Verkochte bestaande woningen waren in maart gemiddeld 1,1 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling is kleiner dan in februari toen de verkoopprijzen 1,5 procent lager waren dan een jaar eerder.

Onderstaande kaart geeft de jaar op jaar ontwikkeling van de prijzen van bestaande woningen per provincie weer. Klikken op de provincie geeft een overzicht van de prijsontwikkeling sinds 2008. Gegevens zijn afkomstig van het CBS.
(c)NU.nl/Jelle Kamsma

Tussenwoningen

Vrijstaande huizen daalden met 2,7 procent het meest in prijs, tussenwoningen met 0,2 procent het minst. De prijzen daalden op jaarbasis in alle provincies behalve in Limburg.

De prijsdaling was met 2,6 procent het hoogst in Drenthe, gevolgd door Noord-Brabant met 2,5 procent. In Limburg stegen de prijzen met 1,4 procent.