AMSTERDAM - Twee studenten van de Design Academy in Eindhoven hebben een opvallende lamp bedacht. De lamp, genaamd Trap Light, geeft nog acht uur licht nadat deze uit is gezet.

Gionata Gatto en Mike Thompson lieten hun lampen zien op de meubelbeurs van Milaan. De lampen zijn gemaakt van glas waarin een soort pigment in is verwerkt. Deze kunnen fotonen van licht opvangen. Door een LED-lamp een half uur in het glas te laten schijnen, geeft het glas nog licht af nadat het uit is gezet.

LED-lampen worden steeds zuiniger en meer betaalbaar. Met het speciale glas dat Gatto en Thompson hebben ontworpen, kan deze ontwikkeling in een stroomversnelling raken. Mogelijkheden voor het ontwerp liggen in nachtlampjes, zaklampen en sfeerverlichting.

traplight3

Glow in the dark

Het effect van de Trap Light lijkt op die van 'glow in the dark'-stickers, waarbij ook fotonen worden opgevangen. Doordat het pigment tussen meerdere lagen van glas verwerkt is, kan de lamp langer licht uitstralen dan deze stickers. De ontwerpers hebben de lampen tijdens de beurs te koop aangeboden. Of zij Trap Light op de markt gaan brengen, is nog niet bekend.

traplight.