DARLINGTON - Telecombedrijf Orange heeft een groep Britse callcentermedewerkers aangeboden hun werkzaamheden voort te zetten op de Filipijnen.

De medewerkers zouden volgens de krant The Northern Echo in Manilla minder dan 230 euro per maand gaan verdienen, maar daarnaast wel een 'rijstvergoeding' krijgen.

Het voorstel was onderdeel van een bezuinigingsoperatie waarbij banen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de Filipijnen worden verplaatst. Werknemers kregen ook de mogelijkheid een vertrekregeling te accepteren of een andere positie binnen het bedrijf te zoeken, aldus de krant.

Orange

Orange is onderdeel van France Télécom. Het bedrijf ging onlangs samen met het Britse deel van T-Mobile, een dochter van Deutsche Telecom. Daarbij is een nieuw bedrijf opgezet onder de naam Everything Everywhere.

Het telecombedrijf erkende dinsdag dat het in de fout is gegaan met het aanbod. Het bedrijf sprak van een fout op het gebied van personeelsbeleid en bood zijn excuses aan.

''We staan in contact met de veertig betrokken werknemers en zullen duidelijk maken dat we niet proactief vragen of verwachten dat mensen naar Manilla verhuizen'', aldus een verklaring in de krant.