AMERSFOORT - Stork gaat deelnemen in de pensioenregeling van de bedrijfstak, het pensioenfonds van de Metalelektro.

Pensioenfonds Stork, Stork BV en een aantal bedrijven die vroeger tot het Stork-concern behoorden, hebben een akkoord bereikt, dat de weg moet vrijmaken voor de overgang naar PME .

Stork was vrijgesteld van deelname aan het bedrijfstakpensioenfonds, maar denkt nu dat het bundelen van krachten van Pensioenfonds Stork en PME kan helpen de pensioenen op peil te houden

Het akkoord voorziet in een nieuwe uitvoeringsovereenkomst, waarbij Stork en de betrokken bedrijven alleen premie gaan afdragen voor de opbouw van het pensioen voor de actieve deelnemers. Daarnaast doen ze een eenmalige betaling van 70 miljoen euro.

Vermogen

In totaal gaat het om 8600 actieve deelnemers (werknemers), 24.500 oud-deelnemers en 15.000 gepensioneerden die over kunnen gaan naar PME. Het vermogen van Stork Pensioenfonds is 2,7 miljard euro.

De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en VHP bereikten afgelopen weekeinde een principeakkoord met Stork over de manier waarop de pensioen-arbeidsvoorwaarden geregeld zullen worden bij een overgang van pensioenfonds Stork naar pensioenfonds PME. Nu gaan Stork en PME verder onderhandelen over de definitieve overgang.