Na de start in de vorm van meet the nominees en de start van de landelijke verkiezing op 1 april, zullen de kandidaten van de Young Professional of the Year-verkiezing zich ook inhoudelijk moeten bewijzen op de caseday.

De caseday wordt gehouden op de Nyenrode Business University gelegen op het prachtige landgoed te Breukelen, waar de kandidaten op diverse manieren zullen worden uitgedaagd.

De dag bestaat uit diverse activiteiten die allen een link hebben naar het thema ‘mind the gap’ en de beoordelingscriteria die we daarbij hebben geïdentificeerd. Tijdens de activiteiten zullen zij zichzelf en elkaar beter leren kennen

Voorbereiding

Om zich op de caseday voor te bereiden hebben de kandidaten een opdracht toegestuurd gekregen. De wereld is aan het veranderen en de toekomst is onvoorspelbaar. Laten we dat nou net toch aan de kandidaten hebben gevraagd, om de toekomst te voorspellen.

Zij zijn uitgedaagd om na te denken met welk business model zij in 2018 een nieuwe organisatie op zouden willen zetten. Denk hierbij aan: werkt iedereen thuis, zijn alle files opgelost? Bestaan überhaupt nog kantoorpanden? Is iedereen ZZP’er ? En in hoeverre speelt social media een rol bij ondernemen anno 2018?

De kandidaten hebben hier twee weken de tijd voor gehad om na te denken over dit vraagstuk en zullen hun onderneming op de caseday aan de jury presenteren. De jury zal kritische vragen stellen en beslissen of er toekomst zit in het plan.

Winnaar

Deze case en de activiteiten van de caseday wegen mee in de eindbeoordeling die bepaalt wie de Young Professional van 2011 zal worden.

Het belooft weer een mooie en enerverende dag te worden die ons weer een stap dichter bij de uiteindelijke finale van de verkiezing brengt!

Vergeet niet te stemmen op je favoriet (aan de rechterkant van deze pagina).