AMSTERDAM - Nederlandse internetbedrijven zijn met acht startups goed vertegenwoordigd in de finale van de toonaangevende wedstrijd The Next Web Startup Rally die eind deze maand plaatsvindt in Amsterdam.

De achttien webbedrijven hebben drie juryronden doorstaan om hun nieuwe dienst nu te mogen presenteren tijdens de conferentie van The Next Web. 

Volgens Patrick de Laive, een van de oprichters van de conferentie, gaat het niveau van de startups elk jaar omhoog. "Goed om te zien dat er zoveel Nederlandse startups doorgedrongen zijn tot de finale", aldus De Laive.

Het feit dat The Next Web een Nederlands initiatief is draagt bij aan het 'Hollandse' succes, beaamt hij. "Nederlandse bedrijven stemmen de lancering van hun dienst nog beter af op deze conferentie."

Zmazz

Onder de acht Nederlandse startups bevinden zich Zmazz (een mobiel betalingsplatform), Hitchie (een online platform vooor 'speed networking’) en Cleeng (een online betaalmodel voor uitgevers). The Next Web Startup Rally vormde tijdens eerdere edities het startschot voor succesvolle initiatieven als Netvibes, Zyb en My Name is E.

The Next Web is een jaarlijks treffen voor zo'n 1200 ondernemers, investeerders en media uit de wereld van internet. De bijeenkomst is na 'Le Web' in Parijs de belangrijkste internetconferentie van Europa.