UTRECHT - Zes Costa Ricanen staan op het punt een platform te lanceren dat berichten uit Twitter gebruikt in games. Het platform, Tweet Land, wil hiermee de realiteit invloed laten hebben op de gameplay.

De ontwikkelaars stellen twee games voor. In de racegame Route 140 worden bepaalde woorden die gebruikers op Twitter plaatsen, real-time weergegeven als obstakels. Als iemand bijvoorbeeld een ongeluk op Twitter meldt, dan moet de gamer een crash zien te ontwijken. Tweet Land geeft aan steeds nieuwe spelelementen te willen toevoegen, zodat de game actueel blijft.

In de shooter Lovecity zouden de ontwikkelaars de verhouding tussen 'hate' en 'love' willen weergeven op Twitter. Elke keer wanneer iemand 'hate' tweet, wordt dit weergegeven als munitie tegen tegenstanders die verschijnen bij elke 'love'.

Kickstarter

De zes ontwikkelaars proberen het platform op te richten via de website Kickstarter. Hier kunnen consumenten een idee financieel steunen om het zo van de grond te krijgen. Voor de donatie krijgen supporters een vooraf bedachte beloning. Tweet Land zal lanceren wanneer het zevenduizend dollar heeft verzameld. De games zullen in de eerste instantie verschijnen als webgame en iPhone-app.