ZWOLLE - De onlineretailgroep RFS Holland, moederbedrijf van Wehkamp.nl, heeft in het afgelopen boekjaar de nettowinst met twee derde omhoog zien gaan tot 28 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Het bedrijf schrijft de winstsprong toe aan een hogere omzet, een efficiëntere werkwijze en kostenverlagingen. De omzet in het boekjaar 2010/2011, dat eindigde op 31 maart, bedroeg 488 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 10,6 procent vergeleken met een jaar eerder.

Wehkamp.nl, naar eigen zeggen marktleider in onlinewinkelen, groeide sterk in de divisie mode. Ook elektronica liet een ,,duidelijke groei zien in de fors competitieve markt met meer aanbieders en scherpe prijsconcurrentie''. De omzet in woonartikelen bleef achter, in lijn met de markt als gevolg van de ontwikkelingen in de woningmarkt.

Fonq.nl

RFS, in handen van enkele investeerders onder wie oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer en bestuursvoorzitter Paul Nijhof, kondigde donderdag ook de overname van Fonq.nl aan.

Dat is een webwarenhuis met meer dan honderd eigen niche webwinkels op het gebied van wonen, koken, tuin, design, cadeaus en wellness. ,,We zetten onze groeistrategie, gericht op het uitbouwen van onze leidende positie in onlinewinkelen onverminderd voort'', aldus Nijhof.