AMSTERDAM - Voor het poetsen van de tanden moet zowel een borstel als een tube aangeschaft worden. Volgens designer Kawamura Ganjavian is dat onnodig. Hij heeft een borstel en tube in één ontworpen.

De markt voor gebitsverzorging zit vol met aanbieders die tandenborstels en tubes in alle soorten en maten aanbieden. Voor nieuwkomers is het moeilijk geworden om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Ontwerper Ganjavian bedacht daarom een product dat mogelijk wel van toegevoegde waarde kan zijn op de schappen, namelijk een tandpasta en tube in één.

Kawamura Ganjavian's Twist & Brush heeft de opbouw van een prittstift. De borstel is als een dop van het buisvormige ding af te trekken. Aan de onderkant zit een draaiknop, waarmee net als bij een prittstift de inhoud naar boven geperst kan worden. Vervolgens kan de gebruiker een likje tandpasta op zijn borstel aanbrengen.

Reizigers

Het ding is volgens de ontwerper hoofdzakelijk interessant voor reizigers, die vaak hun borstel of tandpasta vergeten mee te nemen. Verder is een tandpastaborstel in een toilettas onhygiënisch, als daar geen plastic zakje of buis overheen wordt gestopt.

Vóór vertrek kan de reiziger de benodigde dosis van de tandpasta bepalen en de lege huls vullen. Het vullen van de buis is direct ook één van de nadelen van de uitvinding: daarvoor moeten consumenten toch een tube tandpasta thuis hebben liggen.