AMSTERDAM - In de toekomst kunnen pillen een mogelijke oplossing betekenen voor racistisch of agressief gedrag. Dit suggereert een studie naar de huidige medische ontwikkelingen.

Dit meldden verschillende medische blogs.

Wetenschappers doen de voorspelling dat het moraal van mensen door middel van medicatie te manipuleren is. Zo zouden mensen meer empathisch kunnen worden tegenover vreemden of buitenlanders.

Verder voorzien de wetenschappers dat de pillen voorgeschreven kunnen worden als een oplossing voor crimineel gedrag. Gevangenisstraffen zouden dan niet meer nodig zijn.

Eerder onderzoek

Dr. Guy Kahane, een van de wetenschappers die bij heeft gedragen aan de publicatie, stelt dat binnen de wetenschappelijke wereld er steeds meer discussies optreden over het verbeteren van de moraal. Onlangs slaagden Amerikaanse wetenschappers er nog in het moraal van mensen met magnetische velden te beïnvloeden.

Om mensen te kalmeren of zich beter naar de buitenwereld op te stellen worden al de middelen Prozac en Oxytocin gebruikt. De wetenschappers suggereren dat er echter genoeg plek is in de markt voor de toekomstige pillen. De wereldwijde medicijnenmarkt bedraagt 24 miljard dollar.