AMSTERDAM - Een twintigjarige Israëlische ondernemer heeft een jaar vrij gekregen van zijn dienstplicht, zodat hij kon werken aan de ontwikkeling van een app. De startup maakt het voor Android-telefoons mogelijk toepassingen te draaien terwijl je belt.

De startup, Innobell, heeft een app ontwikkeld die gebruikers toepassingen als YouTube, Google Maps en PayPal laat gebruiken terwijl diegene belt. De ontvanger ziet tegelijkertijd de activiteiten van de beller. Hierdoor is het mogelijk tijdens een gesprek meteen aanvullende informatie te tonen. Weblog TechCrunch noemt de dienst een combinatie van apps, chatten en bellen.

Shai Magzimof, bedenker van Innobell, is nu bezig de functionaliteiten voor iPhone en Blackberry beschikbaar te maken. Ook wil het uitbreiden met deelbare takenlijsten, agenda's, games en diensten als Groupon.

Verdienmodel

Een verdienmodel ontbreekt echter nog. Magzimof geeft aan te denken aan inkomsten van affiliates, bij bijvoorbeeld de verkoop van virtuele goederen in een game. Via het investeringsprogramma van Y Combinator ontving Innobell honderdduizend dollar.

De startup heeft een opvallende historie. Toen de jonge ondernemer het idee voor Innobell kreeg, kon hij niet meteen beginnen. Na de middelbare school is het in Israël de gewoonte drie jaar in het leger te dienen. Magzimof pitchte daarom zijn startup aan een generaal om een jaar uitstel van zijn dienstplicht te krijgen.