AMSTERDAM - Een deelnemend team aan de Electrolux-designcompetitie heeft met een opmerkelijk idee de aandacht op zich weten te vestigen. Twee Koreanen stellen een prototype magnetron voor, die ook als lamp dient.

Lee Kyu-Hyun en Jo Hae-Won zijn van jongs af aan gewend dat hun moeders het ontbijt afgedekt serveren. Eenmaal aangeschoven bij de eettafel, moeten veel Koreanen eerst nog de zogenaamde babsang van hun bord afhalen. Deze deksel houdt het eten warm voor de kinderen.

Het dagelijkse ritueel vormde voor de twee de inspiratie om met een nieuw kookconcept te komen. De ontwerpers stellen een magnetron in de vorm van een bolle deksel voor, die ook als lamp kan dienen. De Delicious Wave, zoals het prototype ontwerp heet, kan als verlichting aan het plafond worden opgehangen en naar beneden worden getrokken om het eten warm te houden.

Het is niet duidelijk of de designers enige voorstudie gedaan hebben. Het is de vraag of het technisch mogelijk is om een lamp tegelijkertijd te laten functioneren als magnetron. Daarnaast kan betwijfeld worden of de straling zich binnen een volledig afgesloten ruimte bevindt.

Lampmagnetron2