AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft de miljoenenclaim van investeerder Marcel Boekhoorn tegen investeringsfonds Cyrte van de hand gewezen.

De rechter concludeerde woensdag dat Boekhoorn niet aannemelijk heeft kunnen maken dat Cyrte heeft toegezegd een pakket aandelen in Telegraaf Media Groep (TMG) terug te kopen.

De twee aandeelhouders van TMG ruziën er al geruime tijd over of zij geheime afspraken hebben gemaakt om samen op te trekken. Boekhoorn zegt dat Cyrte hem heeft overgehaald een belang van 5 procent in TMG te nemen. Samen zouden de aandeelhouders druk zetten op het bestuur om de uitgever van de beurs te halen.

Verkoopoptie

Hierbij zou Cyrte Boekhoorn een verkoopoptie hebben gegeven op de aandelen. Het investeringsfonds zou 24 euro per aandeel betalen, wat neerkomt op ongeveer 60 miljoen euro voor het hele pakket. Cyrte bestreed echter dat de verkoopoptie ooit was verstrekt.

Boekhoorn kocht de stukken voor gemiddeld 21,51 euro. Op dit moment staan de aandelen TMG op 14,33 euro. Dit betekent dat Boekhoorn een verlies van bijna 18 miljoen euro heeft geleden op de aandelen.