AMSTERDAM – Een Zweeds tijdschrift is op zoek naar een strandtester. Geschikte kandidaten moeten goed zijn in het ontvangen van lichaamsmassages, in wijn drinken en in boeken lezen.

Dat meldt The Local. Het vrouwenblad Amelia plaatste de vacature bij het Zweedse arbeidsbureau.

Het gaat om een tijdelijke functie. Gedurende vier weken zal de strandtester stranden op vier verschillende plekken aan een gedegen onderzoek onderwerpen.

Strandstoelen

“Tot de taakomschrijving behoren onder meer het maken van uitstapjes, in strandstoelen liggen en andere gewone opdrachten die passen bij een commerciële strand- en toeristenomgeving”, aldus de vacature.

Kandidaten moeten kunnen zwemmen, bereid zijn om over te werken – in verband met het testen van de drankjes – en in staat zijn gedurende langere perioden te luieren.

De strandtester moet naar aanleiding van de bevindingen weblogs verzorgen op de site van Amalia en vier afzonderlijke artikelen schrijven. Het salaris bedraagt bijna 4000 euro.

Overweldigend

“De belangstelling is overweldigend”, vertelt hoofdredacteur Åsa Lundegård van Amelia aan de Zweedse krant. Een paar uur na de aankondiging waren er al honderden sollicitaties binnen.

Omdat de vacature rond 1 april opdook, werd deze ervan verdacht een 1 april-grap te zijn. "Maar het gaat om een echte baan", vertelt Lundegård.

Verzoeken

Het idee voor de baan van de ‘strandtestare’ ontstond naar aanleiding van de vele verzoeken die het tijdschrift binnenkrijgt van belangrijke toeristentrekpleisters, die een plaatsje in het blad willen.

De geselecteerde kandidaat zal stranden op Corsica, rond het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en op twee locaties in Azië onderzoeken.