Nederland kent talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Groupon Nederland.

In samenwerking met WOVOX.com.

Groupon Nederland zag op 1 april 2010 het licht. Het is inmiddels in 14 steden actief en het heeft al drie verhuizingen meegemaakt. Ruimtegebrek is vanaf dag 1 een probleem.

Communicatiemedewerker Lars Veul: “We zijn begonnen in een appartementje in Diemen-Zuid; vanuit daar gingen we eerst naar het Weteringcircuit en toen naar de Kerkstraat. Elke keer barstten we binnen no-time uit onze voegen. Sinds januari zitten we in Amsterdam-Noord. Maar ook hier begint het al aardig klein te worden.”

groupon

Zo is de kantine tegenwoordig een redactie- en planningsruimte. Marketing Manager Lilian Doets: “Mensen nemen nu hun eigen lunch mee of halen ergens een broodje. Maar we weten hoe belangrijk het is om samen aan tafel te kunnen zitten, dus we willen dit zo snel mogelijk veranderen."

groupon4

Schaalbaarheid werkt hier heel anders dan wat je van een internetbedrijf zou verwachten. Lilian: “We werken vanuit één kantoor, maar voor elke stad is er ook een buitendienst sales. Daarnaast maken we voor elke deal zelf de visuals, schrijven we de teksten en staan we klaar om vragen te beantwoorden. Dat maakt het vrij arbeidsintensief.”

Klik hier voor meer foto’s en video's van Groupons werkplek.

Foto's: WOVOX, onder een Creative Commons-licentie.