AMSTERDAM – De papieren iPad is een populair item onder Chinese families in Maleisië. Deze iPad wordt verbrand tijdens een festival, zodat overleden familieleden deze kunnen gebruiken.

Het Qingming-festival is oorspronkelijk bedoeld om de voorouders te eren en graven te onderhouden. Tijdens deze traditie, die wereldwijd onder Chinezen gevierd wordt, is het inmiddels  traditie om nepartikelen en vals geld te verbranden voor overleden familieleden.

Artikelen als tassen en kleding worden verbrand, maar dit jaar is de iPad het populairst volgens een verkoper in rouwartikelen.

iPad 2

Verkoper Jeffrey Te importeerde driehonderd papieren replica’s van de iPad 2, maar heeft ze in korte tijd allemaal verkocht. “Ik kan alleen nog maar de originele iPad aanbieden”, aldus de verkoper tegenover Reuters. Daarnaast biedt Te papieren iPhones aan evenals Galaxy Tabs van Samsung.

Volgens de verkoper dromen sommige klanten over overleden familieleden die vragen om een iPad.

Een van de versies van de iPad die te koop is, heeft een opslagcapaciteit van 888GB. In de Chinese cultuur is 8 een geluksgetal omdat het lijkt op het woord voor rijkdom of voorspoed.