Ben Woldring richtte ooit op basis van een middelbare school-opdracht Bellen.com op. Nu is Bencom aanbieder van 9 vergelijkingssites en zet het een miljoenenbusiness om. Tijd voor wat zelfreflectie. Deel 3.

Het zal voor weinigen een verrassing vormen dat Bencom zich blijft richten op vergelijkingssites. Maar volgens Woldring zullen we wel degelijk verrast blijven worden door zijn bedrijf. Juist omdat het vanuit Usquert stil blijft…totdat er iets wordt gelanceerd.

“Over dertig jaar hoop ik dat ik net zo relaxed ben als nu, nog heel erg geniet van het ondernemerschap, en dat alles bij Bencom dan nog groter is dan nu. Ik kan geen tipje van de sluier oplichten, maar we zullen in ieder geval aan onze formule vast houden. Als je te vroeg je plannen openbaart, dan kan het alleen maar tegenvallen. Als die verrassing er is, is het altijd mooier.”

“Ik ben bijvoorbeeld net overgestapt naar een andere energieaanbieder, waar ik een bevestigingsbrief van kreeg. Daar stond keurig op wat voor welkomstbonus ik kreeg. Kort daarop kreeg ik echter ook een brief met de volgende mededeling: ‘We gaan de dienst overschakelen op die en die datum. We beseffen dat dit een boete bij uw vorige aanbieder kan opleveren, maar wij vergoeden die boete.” Als consument denk je dan ‘wauw, wat een service’. Dat wauw-effect willen wij ook altijd creëren.”

In deel 1, 2 en 3 sprak Ben Woldring over zijn thuisbasis Usquert, zijn leven als entrepreneur en de bedrijfsfilosofie van Bencom.