AMSTERDAM - Andimuthu Raja, de voormalige minister van telecommunicatie in India, zou betrokken zijn bij een corruptieschandaal ter waarde van miljarden dollars dat in februari aan het licht kwam.

Internationale media melden zaterdag dat de Indiaase politie Raja en nog elf anderen heeft aangeklaagd omdat zij betrokken zouden zijn bij het verkopen van mobiele telefoonfrequenties tegen een lagere prijs.

Dat zou gebeurd zijn in 2008, op het hoogtepunt van de Indiaase telecommarkt die de snelstgroeiende ter wereld is. De schatkist zou hierdoor volgens accountants 31 miljard dollar hebben misgelopen.

Frequenties

Raja wordt ervan beschuldigd bepaalde telecombedrijven te hebben voorgetrokken en te hebben gehandeld volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' in plaats van de frequenties te hebben geveild.

Verdachte politici, ambtenaren en vertegenwoordigers van bedrijven ontkennen dat zij iets fout hebben gedaan.

In de afgelopen maanden kwamen er ook al twee andere corruptiezaken - in het vastgoed en in de sport - in India aan het licht. De Indiaase regering van Manmohan Singh ligt dan ook onder vuur en het vertrouwen van investeerders in een van de snelst groeiende economieën ter wereld staat onder druk.