Dit blog schrijf ik uit het pittoreske Val Thorens. Na een te lange tijd te veel gewerkt te hebben, besloten we een paar dagen te gaan skiën. Beweging en schone lucht zouden ons goed doen.

Het sporten was er alleen de laatste maanden een beetje bij ingeschoten en dat voelen mijn bovenbenen nu.

We boekten een appartement aan de piste. Ik had me op het ergste ingesteld, maar het was prima. Ideaal gelegen, schoon (niets voor Frankrijk) en niet al te veel geluidsoverlast. Kastruimte ontbrak, maar we konden onze kleren en lege koffers in de “stal” leggen.

De “stal” is een houten nis waar nog 2 bedden staan. Toen drong ook de volgende vraag zich aan ons op: hoe moet je hier met 4 personen bivakkeren?

Zes personen?

En de bank in de woonkamer bleek een 2-persoons slaapbank te zijn. Dus dit appartement kon in totaal aan 6 personen verhuurd worden? Met zijn tweeën was het precies goed, maar hoe moest je hier vakantie vieren met 6 personen?

De eettafel was maximaal geschikt voor 4 personen, dus er zou in shifts gegeten moeten worden? Samen TV kijken zat er ook niet in, de bank bood ruimte voor maximaal 3 personen.

En waar je dan allemaal je koffers en kleding zou moeten laten was voor ons écht een raadsel!

Goed fatsoen

Als je zo low budget mogelijk wilt gaan skiën, dan begrijp ik dat je zo’n appartement voor een habbekrats boekt, maar welke zichzelf respecterende hotellier wil zoiets aanbieden? Dit is gewoonweg geen appartement waar 6 personen in passen. Dit is geen product wat je met goed fatsoen kunt verkopen. En toch wordt het geboekt en dus verkocht.

Hier heb ik grote moeite mee. De enige drijfveer van deze hotellier is om geld te verdienen en niet om iets moois aan te bieden. Natuurlijk moet je geld verdienen, maar ik wil alleen geld verdienen met een product waar ik 100 procent achtersta. En ik moet het met trots aan mijn vrienden kunnen aanbieden.

Emma Blanchard is oprichter en mede aandeelhouder van Crusj, een reisorganisatie voor singles, en happzy,de onafhankelijk selectie van restaurants in 165 Europese steden (live in mei 2011).