AMSTERDAM -  De baas van het Amerikaanse internetbedrijf GoDaddy toont in een video zijn kunsten als olifantenjager in Afrika. De Amerikaanse dierenclub PETA is woest en roept op tot een boycot van het bedrijf.

GoDaddy-ceo Bob Parsons was op vakantie in Zimbabwe toen hij een olifant neerschoot. In de video is vervolgens te zien hoe tientallen dorpelingen zich verdringen om het dier in stukken te snijden.

De beelden roepen sterke reacties op.  De Amerikaanse dierenbescherming PETA is verbolgen en roept op tot een boycot van het hostingbedrijf.

Maar volgens de directeur is het schieten van olifanten een nobele daad, omdat de dieren de oogsten van de arme boeren vernietigen. Ook het vlees is van harte welkom. De reacties op zijn site zijn tot op het bot verdeeld. Veel mensen zijn verafschuwd door de beelden, maar anderen steunen de actie.

Bijen en pepers

Een andere organisatie, Change.org stelt dat het doden van olifanten onnodig is. Er zijn ook andere manieren om olifanten van de oogstvelden te houden, door hekken met rode pepers erop of bijenkorven op stokken. Over die alternatieve methodes is Parsons kort: 'belachelijk'.

“Als die lui van Change.org naar Zimbabwe gaan met hun bijenkorven en chilipepers, vermoed ik dat ze heel snel terugkomen met een slagtand in hun reet en pissige dorpelingen en boeren achter zich aan", aldus Parsons op zijn blog. GoDaddy is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld.