WASHINGTON - De werkloosheid in de Verenigde Staten is in maart opnieuw licht gedaald. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

Afgelopen maand had 8,8 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking geen betaalde baan. In februari was nog 8,9 procent van de Amerikanen werkloos.

Sinds november vorig jaar is het werkloosheidspercentage met 1 procentpunt gedaald, waardoor de werkloosheid nu op het laagste niveau van de afgelopen twee jaar staat.

In maart werden er in de Amerikaanse economie 216.000 nieuwe banen gecreëerd. Dat waren er 26.000 meer dan economen hadden voorspeld. Vooral in het bedrijfsleven nam de werkgelegenheid toe. Bij de overheid werden per saldo 14.000 banen geschrapt.

Recessie

Analisten verwelkomden de groeicijfers vrijdag, maar wezen er ook op dat er een maandelijkse groei van 250.000 tot 300.000 banen nodig is om de werkloosheid echt te kunnen bestrijden.

De recessie kostte in de VS ongeveer acht miljoen arbeidsplaatsen. Circa 13,5 miljoen Amerikanen hebben momenteel geen betaalde baan.