AMSTERDAM - De Amerikaanse startup Easycarseat beweert een veilig opblaasbaar kinderzitje voor in de auto te hebben ontwikkeld. Het zitje is makkelijker te vervoeren en mee te nemen als handbagage dan conventionele kinderzitjes.

Wie zijn kind 's ochtends vroeg naar school brengt en vervolgens doorrijdt naar een carpoolstrook, moet eerst zijn kinderzitje uit de auto halen en ergens een plekje geven in de achterbak. Ook zijn er genoeg gezinnen die hun kinderzitje mee moeten nemen op vakantie.

Een startup heeft daarom een opblaasbaar stoeltje ontwikkeld, waarmee kinderzitjes bijna niet meer als bagage te bestempelen zijn. De stoel zou geschikt zijn voor kinderen vanaf vier jaar, die tussen de 15 en 40 kilo wegen.

Overdrukventiel

De zitting, die zelf twee kilo zwaar is, is binnen een minuut opgeblazen en kan ook nog worden ingeklapt. De stoel heeft ook een overdrukventiel dat voorkomt dat deze ploft in het geval van een ongeluk.

Het bedrijf beweert dat het stoeltje, te zien op boven- en onderstaande demo, aan de Europese en Amerikaanse veiligheidsnormen voldoet. Het ding kost 70 euro.