AMSTERDAM - Apple heeft recentelijk weer een patent weten te registreren. De telefoon- en tabletgigant ontwierp en overweegt een oplader met een geïntegreerde batterij.

Dat meldt AppleInsider.

De oplader is volgens Apple bedoeld om in een noodsituatie een iPhone of iPod van stroom te kunnen voorzien, zonder dat daarvoor een stopcontact nodig is.

Een geïntegreerde processor zou de stroomverdeling binnen de oplader kunnen beheren. Daardoor kan er gecontroleerd elektriciteit aangevoerd worden naar zowel het aangesloten apparaat als een hulpaccu. Ook overweegt Apple om de oplader van een USB-poort te voorzien, zodat het zelfs een tweede gadget tegelijkertijd kan opladen.

Gecombineerd met zonne-energie

Apple is niet de eerste fabrikant die een oplader met een geïntegreerde batterij als mogelijkheid voorstelt. Daarom moet de fabrikant een patent op basis van een deel van de naar voren gebrachte techniek hebben verkregen.

Het bedrijf van Steve Jobs suggereert dat de oplader te combineren is met een mobieltje dat op basis van zonne-energie werkt. Eerder bemachtigde Apple een patent op een technologie die zonne-energie geschikt maakt voor mobiele apparatuur. Een omzetter houdt daarbij de spanning van uit zonne-energie opgewekte elektriciteit zo gelijk mogelijk, voordat een batterij ermee opgeladen wordt.