AMSTERDAM - De Taiwanese computerfabrikant Acer wil binnen enkele jaren een grote speler worden op de tabletmarkt in Nederland. Het concern brengt daarom binnenkort enkele nieuwe tabletcomputers op de Nederlandse markt.

Dat maakte Acer woensdag bekend.

De Iconia Tab W500 is een van de nieuwe gadgets. Het apparaat is een combinatie van een tablet en een pc en heeft zowel een 10,1 inch touchscreen (25,6 centimeter) als een toetsenbord.

De gadget draait op het Windows 7-besturingssysteem en ligt vanaf mei in de winkels. De tablet gaat tussen de 499 en 749 euro kosten.

Honeycomb

Verder komt Acer met de Iconia Tab A500. De tablet heeft een 10,1 inch touchscreen en draait op Honeycomb, de nieuwste versie van Google's Android-software.

Consumenten kunnen onder meer online 3D-games spelen en muziek luisteren op de tablet. Het apparaat ligt vanaf april in de winkels en kost tussen de 499 en 599 euro.

Volgens productmanager Jurmick Johns is de Windowstablet vooral bedoeld voor zakelijk gebruik, terwijl de tablets die draaien op Android vooral geschikt zijn voor de consumentenmarkt. Johns kon niet zeggen hoeveel tablets Acer in Nederland denkt te verkopen.