Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: flexwerkplek Nomadz in Den Haag. 

In samenwerking met WOVOX.com

Suzanne Gerbenzon en Tijs Teulings zijn tweeënhalf jaar geleden begonnen met coworking. Gerbenzon is beplakker van DJ-headphones en Teulings maakt websites en web-applicaties. Ze zitten hier samen met een aantal bedrijven, maar in ruil voor een pak koekjes kan iedereen hier een dag werken.

nomadz1

Gerbenzon en Teulings organiseerden in eerste instantie cowork-dagen om samen met andere zzp’ers op een aangename plek te werken - weg van de keukentafel. Dit leverde ze in 2010 de Nieuwe Werken Prijs van de gemeente Den Haag op. Met een cheque van vijfduizend euro, de hulp van een aantal Nomadz-leden en interieurarchitect Daphne van der Kuijff konden ze na een aantal klusdagen hun Coworking Office betreden.

nomadz3

Deze bestaat uit een aantal ruimtes in het Haagse bedrijfsverzamelgebouw Bink36, waar KPN tot 2006 zat. Toen KPN er wegging, werd het een ruimte voor kunst, onderwijs en creatieve ondernemers. Dit zou tot 2018 duren, maar "de gemeente is zo trots op de ruim 250 bedrijven die er zitten dat het misschien nog wel wat langer doorgaat".

nomadz2

Er zit geen groot idee achter de inrichting van Nomadz. Gerbenzon: "Het moest gewoon een fijne plek zijn om te werken en om biertjes te drinken na je werk." Tijdens de klusdagen werd niet alles vernieuwd: zo zijn de ‘computer-tegels’, waar “volgens mij tonnen aan koperdraad onder ligt”, met rust gelaten. En Nomadz is nog niet af: momenteel wordt er minutieus gewerkt aan de renovatie van een ‘slagroom-installatie’, een buizencomplex in een kamer waar straks koeienafbeeldingen aan de muur hangen en waar gras onder de voeten ligt.

Klik hier voor meer foto’s en video's van de werkplek.

Foto's: WOVOX-team, onder een Creative Commons-licentie.

Vorige werkplekken van de week:

Grosfeld van der Velde, Yummygum, PostPanic.