UTRECHT - Bouwbedrijf Strukton, vorig jaar overgenomen door het beursgenoteerde Oranjewoud, heeft een goedgevulde orderportefeuille en verwacht een sterke groei van de markt voor privaat-publieke samenwerkingsprojecten.

Dat maakte Strukton maandag bekend bij de publicatie van de cijfers over 2010. Strukton boekte over 2010 een omzet van 1,44 miljard euro, een stijging van 5 procent. Het operationeel resultaat kwam 56 procent hoger uit op 57,6 miljoen euro.

Onder de streep stond echter een verlies van 15,5 miljoen euro als gevolg van een aantal bijzondere waardeverminderingen. Het gaat om een bedrag van 35,5 miljoen euro dat voornamelijk bestaat uit afschrijvingen in verband met de overname van de ondernemingen Worksphere en het Noorse Jernbaneservice.

Historisch

De onderneming zei het jaar te hebben afgesloten met een ''historisch hoge orderportefeuille'' van ruim 2 miljard euro. Aan het einde van 2009 stond er voor ruim 1,8 miljard euro aan opdrachten in de boeken.

In 2010 leverden alle werkmaatschappijen een positieve bijdrage aan het operationeel resultaat, aldus Strukton. Bij Strukton Rail en Strukton Worksphere werd een omzetgroei gerealiseerd. Strukton Civiel en Strukton Bouw zagen de omzet licht dalen.

In 2011 wil Strukton zich richten op het stabiliseren van het operationeel resultaat en de reductie van de financieringsbehoefte. Verder denkt het bedrijf een goede positie te hebben om te profiteren van de groei van de privaat-publieke samenwerkingsprojecten. Die zijn volgens het bedrijf een van de speerpunten van het kabinet Rutte.