AMSTERDAM - IT-bedrijf Sogeti heeft uit een groep van meer dan 150 grote bedrijven het beste imago als werkgever, zo blijkt uit een onderzoek 600 ondernemers, directeuren en managers dat werd uitgevoerd in opdracht van Telegraaf Media Nederland en Elsevier.

Vorig jaar stond de ICT-dienstverlener uit Vianen op de 16 plaats. Ebbinge & Company neemt de tweede plaats voor haar rekening. De derde positie op de ranglijst van beste werkgevers wordt ingenomen door KLM Airfrance.

Tech-bedrijven scoren vaak hoog in beste werkgevers-verkiezingen. Zo mag Océ zich sinds vorige week ‘top employer’ noemen, na een onderzoek van het CRF Instiute, een organisatie die hr-beleid beoordeelt. Vacatureblad Intermediair kroonde IT-bedrijf Macaw in januari al tot de ‘Beste Werkgever’. In de VS gooien Google en Facebook hoge ogen bij werknemers.

Ontslaan

NUzakelijk sprak met Sogeti-topman Jeroen Versteeg. Hij vertelt onder meer over het beleid om geen mensen te ontslaan tijdens de crisis. 

Versteeg: "Dat kost heel veel geld en bovendien zouden we dan weer mensen moeten aannemen als de crisis voorbij zou zijn. Daarnaast hoopten we zo vertrouwen te creëren, dat zou zich dan weer uitbetalen als er weer krapte op de arbeidsmarkt komt."

Het beleid sorteerde effect, Sogeti werd door zakenblad Incompany al twee keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever.

Lees hier het hele interview